Ugostitelji mogu proširiti terase bez najma


26.02.2021.
Vezano uz popuštanje mjera i rad terasa ugostiteljskih objekata, Grad Karlovac je danas donio Odluku o korištenju veće površine za postavljanje terasa. Odluka vrijedi od 1. ožujka 2021. do 31. svibnja 2021. Ovom odlukom svi naši ugostitelji mogu proširiti terase kako su to činili tijekom ljeta. Potrebno je podnesti zahtjev nadležnom Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo. Za proširenje terasa na javnim površinama se neće naplaćivati najamnina. Isto tako, želimo podsjetiti na mjere koje su na snazi od prosinca prošle godine i traju do 31. 3. 2021. godine.
Grad Karlovac je, u okviru svojih zakonskih ovlasti, na Gradskom vijeću 17.12.2020. donio Odluku o dodatnim mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa na području Grada Karlovca 2020. godine:
• Uvodi se privremena obustava plaćanja naknade za korištenje javnih površina za ugostiteljske terase za razdoblje korištenja od 01.01. do 31.03.2021. godine po važećim ugovorima/rješenjima
• U razdoblju od 01. 01. do 31. 03. 2021. godine uvodi se privremena obustava plaćanja podzakupnine za neizgrađeno građevinsko zemljište na prostoru između Gradske tržnice i pruge za obavljanje trgovačke djelatnosti, naknada za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu ili na upravljanju Grada Karlovca koji su dani na korištenje udrugama te zakupnina za sve poslovne prostore u vlasništvu ili na upravljanu Grada Karlovca, izuzev zakupnika koji u poslovnim prostorima obavljaju sljedeće djelatnosti sukladno nomenklaturi iz nacionalne klasifikacije djelatnosti (NKD):
o ljekarne
o trgovina na malo satovima i nakitom u specijaliziranim prodavaonicama
o Trgovina na malo kruhom, pecivom, kolačima, tjesteninama, bombonima i slatkišima u specijaliziranim prodavaonicama
o djelatnosti opće medicinske prakse
o djelatnosti pružanja univerzalnih poštanskih usluga
Privremena obustava plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti za razdoblje korištenja od 1. 10. 2020. – 31. 3. 2021. godine s koeficijentom namjene prema NKD-u, područje I: DJELATNOSTI PRUŽANJA SMJEŠTAJA TE PRIPREME I USLUŽIVANJA HRANE I PIĆA i područje SPORTSKE DJELATNOSTI TE ZABAVNE I REKREACIJSKE DJELATNOSTI, razred: 93,
Kroz Program potpora malom gospodarstvu za 2021. godinu Grad Karlovac je predvidio između ostalog, i potpore za sufinanciranje troškova zakupa poslovnih prostora u privatnom vlasništvu, pa ovim putem pozivamo obrtnike i poduzetnike koji udovoljavaju uvjetima da se obrate nadležnom Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam.
Grad Karlovac od početka pandemije intenzivno komunicira s obrtnicima i poduzetnicima, te Obrtničkom komorom i HGK Županijskom komorom Karlovac kako bi dobili uvid u njihova promišljanja vezana uz mjere ublažavanja štetnih posljedica COVID-19.
Grad će i dalje pratiti situaciju s pandemijom i stanje u gospodarstvu, te sukladno zakonskim ovlastima i mogućnostima nastojati pomoći poslovanju poduzetnika na području Grada Karlovca u ovim izvanrednim okolnostima.
Gradonačelnik Damir Mandić poziva sve na odgovorno ponašanje, jer nam briga o zdravlju mora biti prioritet.


Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.