Radni sastanak na temu rješavanja vodoopskrbe i povremenog zagađenja rijeke Korane u Slunju

 

U četvrtak, 2. srpnja 2020. godine, u Uredu župana održan je sastanak na teme vezane za grad Slunj – vodopskrba i povremeno zagađenje rijeke Korane. Sastanak je predvodila zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin sa suradnicama iz Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš – Anitom Malović i Vjeruškom Stanišić, predstavnici Hrvatskih voda – Biljana Željeznjak i Zoran Pavlović te ravnateljica Javne ustanove Natura Viva Darka Spudić sa suradnicom Leopoldinom Dakić. Nazočio je i gradonačelnik grada Slunja Jure Katić i pročelnica Zdenka Špelić, direktor Komunalca Slunj Dinko Puškarić s projektantom Damirom Jurićem.

 

Raspravljalo se o projektima vodoopskrbe na području grada Slunja u kontekstu izmjena koje su rezultat provedene homogenizacije katastarskih općina. Projekti su u različitim fazama, dio vodoopskrbe je pred dovršenjem te je potrebno koordinirati provedbu tehničkog pregleda i ishođenje uporabne dozvole, a dio je u fazi projektiranja i ishođenja građevinskih dozvola. No, kod svih je utvrđena potreba za dodatnim usklađenjem s katastarskim i vlasničkim podlogama.

 

Također je bilo riječi o povremeno evidentiranom zagađenju rijeke Korane, posebno u dijelu ispod Rastoka. Pobrojani su evidentirani uzroci te utvrđeno što je moguće poduzeti u najkraćem roku, bez odgode. Cjelovito I konačno rješenje bit će moguće realizacijom projekta Aglomeracija Slunj i izgradnjom pročišćivača otpadnih voda.

 20200702 131530

 

Izvor

Najnovije