Radionica i izložba ulične umjetnosti u Attacku: Paste-up i DIY sticker tehnike

četvrtak 09.09.2021 od 18.00 / galerija Siva i dvorište Medike ///
Radionicom ulične umjetnosti: Paste-up i DIY sticker tehnike Umjetnička inicijativa Šareni artikal i Tapetari uz partnerstvo s udrugom KA-MATRIX iz Karlovca organizira street-art radionice i izložbu Složna bića članice kolektiva Nastje Kljaić te radova polaznika radionica odrzanih u Sisku i Karlovcu. Radionica i pop-up izložba održat će se u suradnji i organizaciji s Autonomnim kulturnim centrom Attack.

Izložba će biti otvorena 09. rujna u večernjim satima a moći će se pogledati do 14.rujana 2021. U galerija SIVA, Pierottijeva 11, Zagreb.

Pokretanjem radionice želi se potaknuti mlade i djecu na sudjelovanje u kreativnom stvaralaštvu kroz stvaranje zajedničkih radova u tehnikama street-art-a i upoznavanja ove zanimljive kulture.

FACEBOOK

Radionica je besplatna, a poziv za sudjelovanje otvoren je svim građanima i građankama, a posebno se pozivaju djeca i mladi

Radovi se mogu lijepiti na licu mjesta, na slobodna mjesta u javnom prostoru ili ponijeti kući.
Organiziranjem radionice želi se djecu i mlade upoznati s uličnom umjetnošću, otvoriti prostor komunikacije s umjetnicima, aktivistima, aktivisticama iz drugih gradova i potaknuti razvoj street arta medu mladima. Poziv je otvoren za sve zainteresirane bez obzira na uzrast, svi su dobrodošli.

Program
Radionice streetarta počinju u 18:00 sati. Radionice uključuju izradu paste – upa i “uradi sam” naljepnica pod vodstvom Matee Boban, Damjana Milčića , Nastje Kljaić, Bojana Asavovski i Denisa Mikšića .
Prijave za radionicu zaprimjau se na mail 31artikal@gmail.com, zaključno s 8.rujnom
Broj sudionika je i dalje ogranicen zbog protuepidemijskih mjera.

Aktivnost se održava u sklopu projekta Art za zajednicu koji se provodi kroz platformu Clubture. Financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva/Centri znanja.

*** Što je paste up?
Paste up tehnika je prijenos crteža na zidove pomoću papira koristeći različite likovne i grafičke tehnike. Crtež na papiru (PasteUP / naljepnica) lijepi se na ravnu površinu (zidovi, vrata, ravne ploče i sl.). Nakon ove radionice radove sudionica/sudionika uklopiti će se u izložbu.
*** Radionica izrade naljepnica – stickerart workshop
Na radionici će biti pokazano kako napraviti naljepnice (”stikere”) na samoljepljivom papiru, kolaž papiru, foliji i sl. Ovo je jednostavan način za napraviti naljepnicu različitih likova, natpisa, uzorka, nekih aktivistickih poruka ili pak neki logo benda ili sl.
+++++++++++
*** Ulična umjetnost prisutna je svuda oko nas. Ulice su galerija i pozornica koju umjetnici prisvajaju i koriste, aktivno sudjelujući u stvaranju i oblikovanju identiteta grada. Oživljava zanemarene gradske površine i gradske četvrti, urbano tkivo čini vibrantnijim te brišući socijalne, ekonomske i kulturne barijere, omogućava da umjetnost postane dostupna svima. Ulična umjetnost kao hibridna umjetnička forma koja spaja vizualnu umjetnost, multimedijske prakse, urbanizam i aktivizam, danas je globalni pokret.
Izvor teksta

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.