Predstavljanje romana za djecu “Pustolovine Tizi Enili : Eksperiment” autora Damira Hoyke

Pozivamo vas na predstavljanje romana za djecu “Pustolovine Tizi Enili : Eksperiment”, autora Damira Hoyke, u srijedu, 19. svibnja 2021. godine, s početkom u 18 sati. Susret s autorom održat će se ispred Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”, Ljudevita Šestića 1 u Karlovcu.

Pustolovine Tizi Enili roman je u nastavcima namijenjen čitateljima od 7 do 18 godina, pisan na način zanimljiv svim uzrastima. “Eksperiment” je naziv prvog dijela planirane serije. Čitatelj putem napete i zabavne akcijske priče pune preokreta, spontano dolazi do znanja, metoda učenja i ideja za unapređenje svijeta. Glavna junakinja radoznala je desetogodišnja djevojčica Tizi Enili koja s roditeljima, vrhunskim znanstvenicima, živi u gradu Gea na istoimenom otoku. Tamo pohađa školu u sklopu znanstvenog instituta kojem je misija omogućiti čovječanstvu napredak i kvalitetniji život. U toj se školi naprednim edukativnim metodama nastoje otkriti i razvijati individualne sposobnosti svakog učenika i na taj način doskočiti problemima zbog kojih mnogi vrhunski talenti prolaze “ispod radara” ili zbog slabe edukacije ne razvijaju svoje pune potencijale. Roman često eksplicitno upozorava čitatelje na aktualne probleme i nudi prijedloge mogućih rješenja: potrebu uključivanja svih u ostvarenje napretka, potrebu unapređenja obrazovnog sustava, potrebu zauzimanja stava prema usponu umjetne inteligencije, potrebu osviještenja ekološki odgovornog poslovanja… Kako bi čitatelji postali svjesni da i oni mogu utjecati na put čovječanstva, u fokusu serijala je prikazan zapanjujući put koji je čovječanstvo prošlo, veličinu dostignuća koja danas imamo i potencijale za budućnost. Jer – svatko ima neku od sposobnosti kojom taj put može učiniti kvalitetnijim.

Damir Hoyka poznati je hrvatski fotograf. Rođen je 1967. godine u Brežicama u Sloveniji. Odmah po rođenju s roditeljima seli u Zagreb gdje je i odrastao. Tijekom srednje škole crtao je stripove dok nije upoznao fotografiju koja mu u potpunosti zaokuplja pažnju. Pohađao je studij umjetničke fotografije u Beču, a 1991. je dobio status slobodnog umjetnika. Godine 2012. postao je otac blizanki koje je dobio s partnericom, novinarkom Alenkom Ostrihon, a iz braka s Nevom Kajnih ima stariju kćer Eni.
U fokusu Hoykinog rada su portreti, osobito oni slavnih osoba, te osobni kreativni projekti, poput edukativnog projekta “Fotosofia” u kojem kroz seminare i fotoportal svoje znanje i iskustvo dijeli s mladim fotografima. Voli čist fotografski izraz, bez nepotrebnih detalja na fotografiji, ali ne preže od primjene nekog izražajnog sredstva kojim će najbolje vizualizirati svoju ideju. U sredstvima masovnih komunikacija objavio je nekoliko tisuća umjetničkih i primijenjenih fotografija. Izlagao je na mnogobrojnim skupnim i samostalnim izložbama, a za svoj rad je dobio i nekoliko nagrada.
Godine 2003. u suradnji s austrijskom umjetnicom Thelmom Herzl objavljuje knjigu fotografija “Metal Dreams”, a 2004. godine samostalnu knjigu fotografija “Celebrity Show”. Godine 2009. objavio je SF roman “Xavia” koji je u Zagrebu i Rijeci proglašen najboljim SF romanom.
Pokrenuo je ekološko-umjetnički projekt “Crna šuma” 2016. godine s ciljem osvješćivanja nužnosti prevencije od požara i podizanje svijesti o važnosti šume i prirode.

Veselimo se vašem dolasku!

Više o knjizi “Pustolovine Tizi Enili : Eksperiment” možete saznati na mrežnoj stranici http://www.hoyka.com/pustolovine-tizi-enili

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.