Pete su vam suhe i grube? Jednostavan recept za izradu domaće kreme za stopala

Kupili ste nove, prekrasne sandale, a one stoje u kutiji jer nemate vremena za posjet pedikeru a pete su vam suhe i grube?

Ako niste na vrijeme posjetili stručnjaka koji će vam urediti stopala kako biste ih mogli bez srama izložiti pogledima u novim japankama ili sandalama, dobra je ideja da se sami znate poslužiti trikovima koji će vas riješiti problema u tren oka.

Možda vam se čini kao da je vaša muka najveća, ali vjerujte niste sami – oko 20 posto ljudi je na istom brodu… Dok su ispucale i suhe pete ustvari samo estetski problem, mogu zadati dosta problema ako se ne liječe na vrijeme i može postati vrlo neugodno i bolno stanje, a vaša koža može postati sklona infekcijama.

Što možete napraviti ako vam kosa ispada? Stilistica otkriva najčešće pogreške koje radimo kod kuće

Na sreću, postoje jednostavna i jeftina rješenja za ovaj problem, a konačno ćete moći pokazati stopala u tim novim sandalama. I naravno, uživati je dvostruki jer ćete imati malo vremena za sebe i opuštanje dok rješavate problem.

Evo kako se riješiti ispucanih peta u par koraka

Prema pisanju portala Mayo Clinic, nekoliko je koraka koji će vam pomoći pri tretiranju peta. Prvi, i možda najjednostavniji je da koristite kreme koje pružaju vlagu i to barem dva puta u danu. Može to biti krema za tijelo i za ruke, važno je da je bogata hranjivim sastojcima – ureom, salicilnom kiselinom, koje će pomoći pri uklanjaju mrtve kože.

Drugi je način uklanjana mrtvih stanica kože je namakanje u toploj vodi oko 10 minuta. Tada je potrebno stopala dobro osušiti i istrljati ih grubom krpicom kako bismo uklonili tu suhu kožu s površine peta.

Najbolje je to raditi prije spavanja kako bi se krema, kojom ćete naknadno namazati noge, imala prilike dobro upiti i odraditi svoj zadatak. Znamo da je malo prevruće za čarape, ali ako imate tanke pamučne čarape najbolje bi bilo nakon što ste nanijeli kremu obući njih kako višak kreme ne bi završio na posteljini.

Već ujutro ćete uživati u lijepim i glatkim petama. Ako ova rutina ne zadovoljava vaše želje, upitajte stručnjaka kako si još možete pomoći ili jednostavno odvojite sat vremena za posjet pedikeru.

Bogata krema za ruke i stopala

Na vrlo jednostavan način možete spremiti sami svoju kremu za ruke i stopala:

100 g nerafiniranog shea maslaca (karite) lagano otopite na radijatoru ili u vodenoj kupelji
Kada omekša, dodajte unutra:

10 kapi eteričnog ulja ylang ylanga ili geranija

15 kapi eteričnog ulja mandarine ili slatke naranče

Postupak:

Dobro promiješajte sastojke i koristite kao noćnu kremu.

 

Izvor: Ordinacija

Foto: Pexels

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.