Ove godine pojačana pomoć poduzetnicima


11.11.2020.
Grad Karlovac kontinuirano pomaže obrtnicima i poduzetnicima. Jedan od višegodišnjih korisnika potpora Grada je tvrtka Jezerinac d.o.o koju su danas obišli gradonačelnik Damir Mandić i pročelnica Daniela Peris. Obrt je započeo svoj rad 2001. godine, a od jednog zaposlenog došli su do trenutno 14 zaposlenih.
– Glavna djelatnost je proizvodnja radne odjeće, zatim prodaja HTZ opreme, a bavimo se i proizvodnjom kapa i šešira. Osim na domaćem tržištu, naši proizvodi su u prodaji i u susjednim  zemljama. Potpore Grada su nam pomogle za kupnju šivačih strojeva i raznih alata koji nam trebaju u proizvodnj, te za adaptaciju poslovnog prostora, istaknuo je Željko Jezerinac. 
Gradonačelnik Damir Mandić ističe kako Grad Karlovac svojim potporama pomaže razvoju malog i srednjeg poduzetništva. 
– Karlovački obrtnici i gospodarstvenici su u ovoj korona krizi pokazali iznimnu izdržljivost. I u sljedećoj godini nastavljamo s podrškom kako bi sačuvali svako postojeće radno mjesto, te otvarali nova, zaključio je gradonačelnik prilikom obilaska. 
Cilj potpora poduzetnicima kroz Program razvoja malog gospodarstva je prvenstveno rast zaposlenosti i stvaranje poduzetničke klime. Planirana sredstva u 2020. godini za potpore poduzetništvu su 1.674.000,00 kn, a on-line prijave (Zahtjevi) se zaprimaju još do 30. studenog 2020. U odnosu na 2019. godinu, ove godine je izdvojeno 40 posto više sredstava.
Kroz sustav potpora malom gospodarstvu u 2020. godini u 2020. godini Grad je sufinancirao otvaranje deset tvrtki u kojima je novozaposleno šesnaest djelatnika od čega je šest mladih poduzetnika početnika (vlasnici tvrtke do navršenih 35 godina), nabavku novih strojeva i opreme za jedanaest tvrtki nabavom novih strojeva i opreme, promoviranje proizvoda i usluga četrnaest poduzetnika uključujući promidžbene materijale i izradu web stranica, otvaranje osam novih smještajnih kapaciteta putem kojih je dobiveno pet novih apartmana, dvije kuće za odmor i jedan novi studio apartman, odnosno 34 nova kreveta, pet edukacija poduzetnika i/ili njihovih djelatnika od čega je jedan novi turistički vodič.
Najveći interes poduzetnika iskazuje se za Potporu proširenja ili unapređenja proizvodnih i IT djelatnosti te komercijalizaciju inovativnih proizvoda i/ili proizvodnji i Potporu za promociju i brendiranje proizvoda i usluga. U okviru potpora, poduzetnicima je također na raspolaganju i mjera subvencioniranja kamata na kredite za tekuću likvidnost kod komercijalnih banaka u visini od 50%.
 

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.