Mjere za uspješnije sprječavanje zaraze COVID-19

U svjetlu najnovijeg pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj i pooštravanja protuepidemijskih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Odlukom o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja od 20. studenog 2020. godine, ovim putem želimo naglasiti da se Knjižnica drži svih prethodnih i važećih preporuka te pozivamo korisnike da poštuju navedene mjere s ciljem očuvanja zdravlja svih nas:

  1. pri ulasku u prostor Knjižnice obavezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu,
  2. poštivanje socijalne distance od minimalno 2 metra,
  3. kraće zadržavanje u prostoru Knjižnice (najviše 15 minuta),
  4. maksimalni broj prisutnih na događanjima je 25 osoba na jednom mjestu.

Radno vrijeme čitaonice: radnim danom od 9 do 13 i od 15 do 19 sati te subotom od 8 do 12 sati.

Upute za korisnike prije dolaska u čitaonicu:
Preporuča se da korisnici unaprijed rezerviraju mjesto i građu potrebnu za rad u čitaonici elektroničkom poštom studijski@gkka.hr, zavicajni@gkka.hr ili telefonom na 047/412-377. U rezervaciji moraju biti navedena njihova imena i prezimena, brojevi članskih iskaznica, brojevi telefona i vrijeme boravka u čitaonicama. Preporučeni broj jedinica građe koje se mogu naručiti u jednom danu je pet.

Korisnici koji planiraju dolazak u knjižnicu moraju voditi računa o zdravstvenom stanju te, kako ne bi ugrozili druge, odustati od dolaska ako imaju povišenu temperaturu ili druge smetnje koje mogu ukazivati na simptome zaraze koronavirusom.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


Izvor

Najnovije