Ljetne kulturne večeri: Bez Granica: Žene ženama, razgovori uz keramiku i čaj – Putujuća izložba i radionica

Subota 11.09.2021 // Dvorište zajednice / MUZA, Jurja Haulika 22 / Karlovac
Udruge Živi Atelje DK i KA-MATRIX organiziraju radionicu / prezentaciju gong fu kineskog stila pripremanja čaja i pop-up izložbu ručno rađene keramike. Program počinje u subotu, 11. rujna od 16:00 sati u Dvorištu zajednice // MUZA //, Jurja Haulika 22, Karlovac.

U okviru programa sudionici/ce naučiti će kako se sprema čaj u jedinstvenom kineskom gong fu stilu i pri tom i upoznati žene koje izrađuju čajno posuđe od mješavine komercijalne i divlje, lokalne gline te komercijalnih i prirodnih glazura. Nakon kratke prezentacije, slijedi radionica o čaju i gong fu stilu pripremanja.
Radionica je namijenjena polaznicima/cama koji/e malo znaju ili nikada nisu čuli/e za gong fu ceremoniju čaja. Kroz isprobavanja različitih vrsta kineskog čaja govoriti će se o njegovom povijesnom, sociološkom, duhovnom i umjetničkom putovanju svijetom. Radionica je interaktivna i iskustvena.

Facebook >>>

Projekt se realizira kroz program mreže Clubture (CTHR) uz donacije Ministarstva kulture, Zaklade Kultura Nova, Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za civilno društvo Razvoj kroz njihov projekt Čvorišta znanja.
Putujuća izložba i radionica u Karlovcu provodi se unutar podprograma udruge KA-MATRIX Ljetne kulturne večeri kojim se doprinosi oživljavanju starog dijela grada “Zvijezda” te omogućuje građanima da sami sudjeluju u kulturnim programima. Ljetne kulturne večeri sufinancira Grad Karlovac.

Program
– 16h do 21.00 Pop-up izložbe keramike – otvorena za posjetitelje
– 17h do 20.00 Radionica Gong fu čaja; na hrvatskom, za osobe koje se na vrijeme prijave jer je broj korisnika ograničen

INFO
Mjesto: KA-MATRIX // Dvorište zajednice / MUZA / Ul. Jurja Haulika 22, 47000, Karlovac
Radionica će se održati na otvorenom. Prilaz je moguć za osobe u kolicima.
NAPOMENA – prisustvo i sudjelovanje s maskom sukladno preporukama nadležnog stožera Civilne zaštite.
NAPOMENA Za radionicu čaja: Zbog ograničenog broja sudionika potrebne su prijave putem Facebooka facebook.com/UDRUGAKAMATRIX inboxa, Instagrama (@kamatrix), e-poštom na adresu info@ka-matrix.hr ili telefonski na 095 444 6880 NAJKASNIJE do petka 10. rujna u 12:00 sati.

PARTNERI
– Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART u Osijeku
– Udruga KA-MATRIX i Savez udruga KAoperativa u Karlovcu
– Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN u Pakracu

~~~~~~
Za više informacija molim da nam se obratite telefonom na 095 444 6880, mail info@ka-matrix.hr ili osobno u prostorijama KA-MATRIX-a, Jurja Haulikova 22, Karlovac.

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.