Izložba “Vivaldi” autora Hanibala Salvara Hanija

“Vivaldi” je naziv početka izložbe kojom Hanibal Salvaro Hani prezentira dvanaest haiku uradaka, na hrvatskom i engleskom jeziku, međunarodno poznatog i priznatog haiku pjesnika Gorana Gatalice na temu godišnjih doba. Hanibal Salvaro pristupa postavu ove izložbe u stilu “Work in Progress”. Bit će to izložba čije je nastajanje u umjetničkom smislu upravo u tijeku te će kroz vrijeme trajanja postava biti nadopunjavana skulpturalnim uradcima i slikarskim izlošcima.
Izložba će biti postavljena u Izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac (Ljudevita Šestića 1) od 9. rujna do 13. listopada 2021. godine. Postav se može razgledati u radnom vremenu knjižnice.

“Vivaldi” is the title of exhibition in which Hannibal Salvaro presents twelve haiku poems inspired by seasons, in Croatian and English, by the internationally renown haiku poet Goran Gatalica. The exhibition is set in style of “Work in Progress”. Throught the duration of the exhibition it will be complimented by sculptural works and paintings, as it is currently underway.
The exhibition will be set in the Exhibition Hall “Ljudevit Šestić” of the City Library “Ivan Goran Kovačić” Karlovac (Ljudevita Šestića 1) from September 9 to October 13, 2021. The exhibition can be viewed during library hours.

Hanibal Salvaro Hani studirao je na Građevinskom fakultetu u Zagrebu. Godine 1958. u potpunosti se opredijelio za svijet likovnih umjetnosti zahvaljujući svoj sestri, kiparici Lidiji Salvaro. Po vokaciji je vizualni umjetnik koji umjetnost ne smatra strukom.
Izlagao je na oko petsto samostalnih i selekcioniranih izložaba u Hrvatskoj i inozemstvu (preko trideset zemalja svijeta). Djela mu se nalaze u brojnim muzejima i zbirkama. Jedini je hrvatski umjetnik keramike koji je dva puta nagrađivan u Faenzi (Italija) i koji je skoro četrdeset godina član Međunarodne akademije za keramiku (IAC) u Ženevi (Švicarska), od 1981. godine.
Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja za likovna djela u keramici.
Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) u Zagrebu, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek, Slovenskog društva keramičara u Ljubljani i Udruge katalonskih keramičara te Arte per mangiare, mangiare arte, Milano (Italija).

Goran Gatalica (1982.) rođen je u Virovitici. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu diplomirao je i stekao zvanja za mag. edukacije fzike i kemije (2009.) i mag. kemije (2011.), nakon čega upisuje doktorski studij. Poeziju na standardnome književnom jeziku i kajkavskome dijalektu i haiku poeziju redovito objavljuje u brojnoj domaćoj i inozemnoj periodici, zbornicima i antologijama. Do sada je objavio četiri nagrađivane knjige pjesama: Krucijalni test (Matica hrvatska Daruvar, 2014.), Kozmolom (Biakova, Zagreb, 2016.), Odsečeni od svetla (DHK, 2018.) i Jezero zmešaneh noči (Biakova, Zagreb, 2020.).
Gatalica je dobitnik brojnih međunarodnih priznanja i nagrada za svoje haiku pjesme. Za izuzetne rezultate ostvarene na području kulture 2018. primio je Plaketu Grada Daruvara i Plaketu Tihomir Trnski Bjelovarsko-bilogorske županije. Član je Društva hrvatskih književnika i Matice hrvatske.

Haiku poezija Gorana Gatalice

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.