F12: GIF FOR FUSE 2021.

“GIF for FUSE” naziv je već tradicionalne međunarodne izložbe GIF formata koju platforma F12 organizira u okviru filmskog festivala FUSE – Film Under Severe Experiment u suradnji s Kinoklubom Karlovac.

2019. godine, u prvom izdanju programa sudjelovalo je preko 20 autora s prostora čitave Hrvatske. Izložba je postavljena u prostoru Male scene za vrijeme festivalskog programa FUSE u formatu QR kodova, te video instalacije prikazane na pročelju Hrvatskog doma u Karlovcu.

2020. godine, drugo izdanje izložbe zbog izvanrednih uvjeta uzrokovanih pandemijom COVID-19 služi kao najava festivala te se odvija u prostoru Male Scene kao samostani program u suradnji s udrugom KA-MATRIX (GIFovi su se prikazivali na prostornoj instalaciji sastavljenoj od odbačenih televizora spojenih na Raspberry Pi, izrađen je i GIF for FUSE fanzin koji su posjetitelji mogli besplatno preuzeti u prostoru, a kasnije i u virtualnom formatu). Izložbeni program GIF for FUSE u svojem drugom izdanju broji preko 35 autora i preko 100 GIFova koji su na jednomjesečni otvoreni poziv pristizali iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Austrije.

F12 platforma i ove godine poziva sve umjetnike, autore, kreativce i ostale zainteresirane za sudjelovanje da pošalju svoje GIF-ove koji će biti izloženi u okviru festivalskog programa u prostoru Male Scene, u obliku QR kodova. Animacije mogu biti bilo koje tematike, a poslati se mogu na e-mail: platformaf12@gmail.com s predmetom “GIF for FUSE 2021”.

Jedini preduvjet za sudjelovanje u izložbi je da svi poslani radovi moraju biti u GIF formatu.

Uz GIF animacije, potrebno je priložiti osnovne podatke: ime, prezime ili umjetničko ime, kontakt (društvene mreže, web stranica ili online portfolio) kako bi publika mogla zapratiti rad autora ili ih kontaktirati.

Otvoreni poziv traje od 23.03.2021. do 25.04.2021. (trajanje facebook eventa poziva simbolično je i u skladu s postavkama vremenskog raspona održavanja online facebook događanja)

U slučaju odgode festivalskog programa, izložba će služiti kao najava za festival i bit će izvedena u prilagođenom formatu, odnosno, u obliku video-instalacije u kojoj će moći uživati susjedi HD-a i prolaznici bez poziva na javno okupljanje.
Datum realizacije programa bit će objavljen putem društvenih mreža platforme F12.

EVENT:

https://www.facebook.com/events/376056110032471/

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.