Dječji vrtić u Saborskom otvoren u prostoru Područne škole

Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar obišla je u srijedu, 9. rujna, prostor Dječjeg vrtića u Saborskom koji djeluje u prostoru Područne škole Saborsko. U društvu načelnika Općine Sborsko Marka Bićanića, ravnatelja OŠ Plaški Vlatka Kulića i njihovih suradnika zamjenica župana obišla je prostor vrtića koji je na inicijativu Karlovačke županije i uz pomoć Ministarstva znanosti i obrazovanja otvoren i djeluje u prostoru PŠ Saborsko. Time su znatno smanjeni troškovi rada ove ustanove obzirom da režijske troškove snosi Karlovačka županija kao osnivač škole. Općina Saborsko pomaže rad vrtića godišnje s 400 tisuća kuna te je pomogla i u uređenju prostora.

Prema riječima voditeljice vrtića Biljane Šumonja vrtić pohađa 17 mališana s područja Saborskog što je velika pomoć roditeljima s ovog prostora koji do sada nisu imali mogućnost smještaja djece predškolske dobi.

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar podsjetila je da je ovaj vrtić jedan u nizu koji se otvaraju po gradovima i općinama Karlovačke županije, a uskoro slijedi i otvorenje vrtića u Cetingradu, Bosiljevu i Krnjaku.

Prigodom posjete zamjenica je voditeljici vrtića te voditeljici Područne škole u Saborskom uručila prigodne poklone za djecu kao i zaštitne maskice s logom Karlovačke županije. Već ranije je Karlovačka županija za djecu vrtića donirala romobile sa zaštitnim kacigama i štitnicima.

dsc 0033 copy copy copy copy copy copy copy copy copy

U obilasku vrtića u Saborskom

dsc 0015 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy 

Voditeljica Dječjeg vrtića Saborsko Biljana Šumonja zahvalila je Karlovačkoj županiji i Općini Saborsko na pomoći

dsc 0032 copy copy copy copy copy copy copy copy

Zamjenica župana predaje zaštitne maske za učenike i djelatnike voditeljici Područne škole u Saborskom Danijeli Matijević Šimić

dsc 0044 copy copy copy copy copy copy

Pokloni za djecu u vrtiću, zamjenica župana u društvu načelnika Marka Bićanića

dsc 0049 copy copy copy copy copy copy

Djeca su oduševljeno prihvatila poklone s logom Karlovačke županije

dsc 0068 copy copy copy

Školarcima su podijeljeni blokovi za pisanje

 

Izvor

Najnovije