Četiri poklona koje po bontonu možete proslijediti dalje

U vrijeme darivanja često dolaze i neželjeni ili nepotrebni pokloni, a malo tko takav dar nije jednostavno proslijedio nekom drugom. Bonton stručnjaci kažu kako uz takvu praksu moramo slijediti i neka specifična pravila.

“Ako svoj poklon prosljeđujete drugoj osobi, to trebate napraviti taktično jer takvom daru nedostaje integritet”, kaže autorica i stručnjakinja za bonton Sharon Schweitzer koja ističe i da dar nikad ne bismo trebali proslijediti samo da ga se riješimo, već da je dobivene stvari u redu pokloniti dalje samo kad znamo da će nekog zaista i usrećiti.

“Tada dar treba biti u svom originalnom pakiranju i potpuno zatvoren, kao da je tek kupljen”, rekla je Schweitzer za MSN i savjetovala da se personalizira za idućeg primatelja.

“Pobrinite se da proslijeđeni dar stavite u novu darovnu kutiju ili ga lijepo zamotajte u omiljenu boju osobe koju darujete”, objasnila je.

A evo koje darove uvijek možete proslijediti.

Alkohol 

“Ako znate da će primatelj uživati ​​u vinu ili žestici, ubacite bocu dobivenog alkohola u elegantnu vrećicu i ponovno ga nekom poklonite”, savjetuje Schweitzer.

Male kulinarske aparate

Bežični mikseri, mini aparati za vafle, kuhala za rižu i slični gadgeti uvijek se mogu proslijediti nekom, kaže Schweitzer i napominje da prije provjerite jesu li u originalnom pakiranju i nekorišteni

Mirisne svijeće

“Mirisne svijeće mogu biti savršeni poklonim pogotovo ako znate da netko voli ili nosi baš takav miris, a još je u originalnom pakiranju”, objašnjava Schweitzer

Neki odjevni predmeti

“Ako nisu nošeni i još imaju originalne etikete, odjevni predmeti poput kapa, šalova i čarapa koji vam ne odgovaraju mogu biti dobar dar za nekog drugog, posebno ako su u neutralnih boja i uzoraka ili imaju na sebi nešto što će se osobi svidjeti”, rekla je.

 

Izvor: Večernji list

Foto: Pexels

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.